Slaný dutch baby pancake

Kateřina Gallinová

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

Slaný dutch baby pancake

Dutch baby je vlastně takový velký napufnutý lívanec. Litinová pánev je pro jeho výrobu nutnost (ano, zkoušela jsem i jiné varianty a nebylo to nikdy ono). Já jsem tentokrát upekla slanou verzi.

Postup přípravy

  1. Do trouby vyhřáté na 220 °C vložte velkou (průměr 30 cm) prázdnou litinovou pánev a nechejte ji rozpálit. Rozmixujte vejce se solí, pepřem, kokosovým mlékem (bez aditiv), čerstvě mletými dýňovými a lněnými semínky a směs nalijte na máslo rozpuštěné na rozpálené litinové pánvi. Rychle poházejte kousky sýra, polovinami rajčátek a lístky bazalky, vložte do trouby a pečte 20 až 25 minut. Já jsem porce na talířích doplnila římským salátem a okurkou.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte