Sladké polentové kostky

Romana Koulová - Uni-Corn

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Sladké polentové kostky

Chcete vytvořit výborný dezert, ale nechce se Vám vůbec péct nebo trávit půl dne v kuchyni? Pak je tohle recept právě pro Vás - nepečený dezert, který máte hotový jedna dvě a navíc si skvěle pochutnáte

Postup přípravy

  1. Základ:

    1) dáme si vařit vodu (poměr voda:polenta cca 4:1), do které vhodíme rozinky, olej, kokos a chia

    semínka

    2) když voda začne vřít, nasypeme do ní polentu a na mírném plameni za stálého míchání

    vytvoříme hustou kaši

    3) dosladíme dle své chuti

  2. 4) pekáč (rozměry 28x16cm) si vysteleme pečícím papírem a připravenou kaši do něj rovnoměrně

    rozprostřeme (kaše se dost lepí – doporučuji si trošku ruce potřít olejem a rozprostřít rukama)

  3. Topping na 1. polovinu:

    1) banán nakrájíme na kolečka, která vyskládáme na polentu

    Topping na 1. polovinu:
     1) banán nakrájíme na kolečka, která vyskládáme na polentu
  4. 2) dozdobíme čokoládou rozpuštěnou s trochou smetany

  5. Topping na 2. polovinu:

    1) jablko oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na malé kostičky

    2) na rozpálenou pánev dáme lžičku kokosového oleje a na tom opražíme lžíci pohankových

    vloček

    3) po chvíli přidáme nakrájené jablko, které rovnoměrně zasypeme cukrem a za občasného

    promíchání vše necháme zkaramelizovat

    4) na závěr zaprášíme skořicí

    Topping na 2. polovinu:
     1) jablko oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na malé kostičky
     2) na rozpálenou pánev dáme lžičku kokosového oleje a na tom opražíme lžíci pohankových 
         vloček
     3) po chvíli přidáme nakrájené jablko, které rovnoměrně zasypeme cukrem a za občasného    
         promíchání vše necháme zkaramelizovat
     4) na závěr zaprášíme skořicí
  6. 5) takto připravenou směs rozprostřeme na druhou polovinu polenty

    celý výtvor necháme pořádně vychladnout a poté naporcujeme

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte