Oblíbený recept na oběd v redukční verzi.
- 1h:30m
- 8 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
vepřová kýta bez kosti
|
1,5 kg |
kysané bílé zelí
|
1,5 kg |
cibule
|
5 kusů |
paprika sladká mletá
|
2 lžíce |
kořenicí směs gulášové koření
|
30 g |
sůl
|
2 lžičky |
pepř černý mletý
|
0,5 lžičky |
bobkový list celý sušený
|
8 listů |
hladká mouka pšeničná celozrnná
|
50 g |
olej řepkový
|
20 ml |
Knedlíky | |
hladká mouka pšeničná celozrnná
|
400 g |
droždí kostka
|
0,5 kusu |
vajíčka
|
1 kus |
sůl
|
0,5 lžičky |
mléko polotučné 1,5% tuku
|
200 ml |
Postup přípravy
-
Vypacujte těsto, vytvoříte dva knedliky a nechte 30 minut nakynout v teple. Poté vařte 10 minut z každé strany.
Hotovo, krájejte nití.
Makronutrienty
40%
33%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 579 kJ | 3 028 kJ |
Kalorická hodnota | 138 kcal | 724 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,8 g
2,95 g |
56,3 g
15,4 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,08 SVJ | 5,63 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,19 g
2 g |
37,6 g
10,5 g |
Bílkoviny | 8,66 g | 45,3 g |
Sůl | 0,795 g | 4,16 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů