Kakaová roláda s malinovým krémem

Kateřina Gallinová

Kakaová roláda s malinovým krémem

Čokoláda a maliny spolu prostě ladí. Kakaový korpus už jsrm pekla mnohokrát, stejně tak už jsem dělala několik variací na máslový krém nadlehčený želatinou (Satin Buttercream Frosting z blogu Eat Beautiful) - jde ho ochutit asi jakkoliv, například místo vody použít hladké ovocné pyré, jako právě v tomto receptu.

Postup přípravy

  1. Vejce vyklepejte a oddělte bílky od žloutků. Bílky vyšlehejte se špetkou soli na pevný sníh. Žloutky vyšlehejte do pěny a pak do nich opatrně, zlehka zamíchejte kakaový prášek rozmíchaný s jedlou sodou a bílkový sníh.

  2. Piškotové těsto jemně rozetřete na plech vyložený pomaštěným pečícím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C 10 minut. Upečený piškot přikryjte dalším kusem pečícího papíru a opatrně otočte. Navrchu tak teď bude původní kus pečícího papíru, ten sloupněte a roládu i s novým kusem pečícího papíru zatočte a nechejte úplně vychladnout.

  3. Maliny nechejte rozmrznout, krátce povařte (nepřidávejte žádnou vodu) a poté je prolisujte přes cedník, abyste získali pyré bez semínek.

  4. Do malého kastrůlku odměřte 1/3 hrnku malinového pyré, poprašte ho práškovou želatinou a nechejte stát zhruba 1 minutu. Poté opatrně za stálého míchání zahřívejte, až se želatina rozpustí a z roztoku se začne pářit, ale ještě se nebude vařit. Vmíchejte špetku soli a sladidlo. Nechejte zchladnout - aby směs nebylo horká, ale ještě nezačala želírovat.

  5. Změklé máslo rozšlehejte dohladka a poté pomaličku začněte zašlehávat vlažný želatinový roztok. Kdyby začal být vznikající krém moc tekutý, dejte mísu s ním na čas do lednice a želatinový roztok nechejte stát v pokojové teplotě. A jakmile krém trochu zhoustne, pokračujte v jeho přípravě. V některých chvílích se může zdát, že se vše nespojí dohromady, ale nezoufejte a pokračujte ve šlehání.

  6. Před dokončováním rolády nechejte krém podle potřeby v lednici zpevnit, aby se s ním dobře pracovalo. na rozrolovaný kakaový piškotový plát rozetřete 2/3 malinového krému. Roládu zamotejte a ozdobte zbylým krémem, nasekanou čokoládou a čerstvými malinami.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte