Výborný, rychlý a levný salát ze zelí. Dejte si ho jako přílohu nebo dip k tacos.
- 20m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Na salát: | |
---|---|
500 g |
500 g |
1 kus |
1 kus |
3 kusy |
3 kusy |
1 hrst |
1 hrst |
Na zálivku: | |
3 hrsti |
3 hrsti |
1 hrst |
1 hrst |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
2 stroužky |
2 stroužky |
4 lžíce |
4 lžíce |
0,5 dl |
0,5 dl |
0,5 dl |
0,5 dl |
1 lžička |
1 lžička |
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
Veškeré suroviny na zálivku dejte do mixéru a rozmixujte dohladka.
Pak se můžeme pustit do přípravy salátu.
Veškerou zeleninu nasekejte najemno - zelí, okurky i cibulku. Můžete si pomoct i kuchyňským robotem – cílem je mít opravdu malé kousky😊
Navrch přidávejte po částech dresink a míchejte do textury, která vám vyhovuje. Dochutit můžete solí, pepřem, citronovou šťávou dle libosti.
Zálivku můžete pro příště změnit nebo ochutit přidáním cizrny a sezamové pasty (hummus), kapar nebo bílého skyru a balkánského sýra.
Makronutrienty
40%
22%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 514 kJ | 1 481 kJ |
Kalorická hodnota | 123 kcal | 354 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,99 g
1,36 g |
17,3 g
3,93 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,599 SVJ | 1,73 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,82 g
0,924 g |
16,8 g
2,67 g |
Bílkoviny | 3,29 g | 9,49 g |
Sůl | 0,568 g | 1,64 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů