- 10m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
200 g |
200 g |
1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
2 špetky |
2 špetky |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Fenykl a okurku nasekáme na malé kousky ve food procesoru. Přidáme drhnutý tymián. Osolíme, opepříme, přidálme citronovou šťávu, olivový olej a slunečnicová semínka. Promícháme a můžeme podávat.
Pro svěží letní salát můžeme zaměnit tymián mátovými lístky.
Makronutrienty
45%
14%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 319 kJ | 893 kJ |
Kalorická hodnota | 76,1 kcal | 213 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,2 g
2,44 g |
17,4 g
6,84 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,62 SVJ | 1,74 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,56 g
0,69 g |
15,6 g
1,93 g |
Bílkoviny | 1,93 g | 5,4 g |
Sůl | 0,576 g | 1,61 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů