
Po návratu z dovolené jsem toužila jen po jednom... Saláty, saláty a zase jen saláty.
- 5m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Salát | |
---|---|
polníček
|
4 hrsti |
žlutá paprika
|
1 kus |
zelená paprika
|
1 kus |
rajčata cherry
|
10 kusů |
olivový olej s balzamikem
|
1 lžíce |
lněný olej
|
1 lžička |
sůl
|
1 špetka |
Postup přípravy
-
Omyté papriky a rajčata nakrájejte na malé kousky. Ve velké misce smíchejte polníček s pokrájenou zeleninou a dochuťte balsamikem a olejem. Já vždy obkroužím několikrát dokola misku. Důkladně zamíchejte. Servírujte ke grilovanému masu.
Makronutrienty
48%
11%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 237 kJ | 275 kJ |
Kalorická hodnota | 56,7 kcal | 65,8 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,03 g
1,45 g |
5,83 g
1,68 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,503 SVJ | 0,583 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,24 g
0,417 g |
4,92 g
0,484 g |
Bílkoviny | 1,12 g | 1,3 g |
Sůl | 0,222 g | 0,258 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů