
- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
ředkvičky
|
450 g |
olivový olej
|
2 lžíce |
tymián čerstvý
|
4 snítky |
sůl
|
0,5 lžičky |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
Postup přípravy
-
Předehřejte troubu na 180°C. Odřízněte vrchní část ředkvičky, odkud vyrůstá nať. Pak je rozkrojte na půlky a položte do misky, přidejte sůl, tymián, olej a pepř, vše promíchejte.
-
Takto okořeněné ředkvičky dejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě 10-12 minut. Podávejte teplé.
Makronutrienty
38%
8%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 232 kJ | 551 kJ |
Kalorická hodnota | 55,6 kcal | 132 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,27 g
1,75 g |
7,74 g
4,15 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,327 SVJ | 0,774 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,67 g
0,717 g |
11,1 g
1,7 g |
Bílkoviny | 0,652 g | 1,55 g |
Sůl | 0,703 g | 1,67 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů