Dnes som sa chystala urobiť tataráčik zo zelenej špargle, ale nevedela som nájsť blog, ktorým som sa inšpirovala. A keďže som mala suroviny nachystané, "ukuchtila" som túto veľmi chutnú nátierku ;-)
- 15m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
250 g |
250 g |
1 kus |
1 kus |
3 kusy |
3 kusy |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
V jednom mixéri som mierne rozmixovala špargľu, niekoľko hlavičiek som si odložila. V druhom mixériku som do hladka vymixovala avokádo pokvapkané citrónovou šťavou, soľou a dvomi paradajkami. Avokádovú zmes som pridala k špargle a spolu premixovala.
-
Nátierku som podávala na hriankach doma upečeného chlebu (špaldová múka, kukuričná polenta, slnečnicové jadierka).
Makronutrienty
43%
14%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 311 kJ | 822 kJ |
Kalorická hodnota | 74,2 kcal | 196 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,89 g
1,18 g |
15,6 g
3,12 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,589 SVJ | 1,56 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,72 g
0,839 g |
15,1 g
2,22 g |
Bílkoviny | 1,95 g | 5,15 g |
Sůl | 0,578 g | 1,53 g |
Alergeny
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů