Rychlá hrášková pomazánka s vajíčkem

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Rychlá hrášková pomazánka s vajíčkem

Na jaře je čerstvý hrášek nejlepší... A toto je jednoduchý způsob, jak si jej připravit i na chleba.

Postup přípravy

  1. Čerstvý vyloupaný hrášek vhodíme do mixéru (pokud použijete mražený, vhoďte do vroucí osolené vody a po cca minutě slijte), asi 2 lžičky hrášku si nechejte na ozdobu. Přidáme cottage či lučinu, prolisovaný česnek a osolíme.

  2. Rormixujeme na hladké pyré a případně dosolíme. Opatrně vmícháme 3/4 odloženého hrášku. Vajíčko uvaříme na tvrdo (nebo tak, jak má kdo rád) a vychladlé oloupeme.

    Rormixujeme na hladké pyré a případně dosolíme. Opatrně vmícháme 3/4 odloženého hrášku. Vajíčko uvaříme na tvrdo (nebo tak, jak má kdo rád) a vychladlé oloupeme.
  3. Žitný chléb chvíli opečeme na kontaktním grilu, necháme zchládnout a navrstvíme na něj pomazánku a poklademe kolečky vajíčka. Dozdobíme zbylými kuličkami hrášku. Na talíři servírujeme s něčím červeným, třeba s rajčátkem, abychom jídlo barevně doladili. Dobrou chuť.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte