
- 4h:15m
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
1 hrnek |
1 hrnek |
0,5 hrnku |
0,5 hrnku |
0,75 hrnku |
0,75 hrnku |
1,5 hrnků |
1,5 hrnků |
Postup přípravy
-
Pohanku a slunečnici si přes noc namočte do vody. Ráno vodu slijte, vše řádně propláchněte. Pohanku a seminka přendejte na plech, rozprostřete a nechte tak 1-2 dny oschnout (v zimě u topení
-
Proschlou pohanku a semínka rozmixujte a přendejte do misky. Přidejte polovinu změklých datli (bez vody) a zpracujte v tvárné těsto. Pokud by vám hmota nedržela pohromadě, přidejte malinko vody z namočených datli. Vezměte si pečicí papir, přendejte na něj hmotu a přes potravinářskou folii válečkem vyválejte placku, nejlépe obdélník
-
Nyni si připravte náplň. Mák rozmixujte na prach a přendejte do misky. Přidejte zbytek datlí (bez vody) a zpracujte v tvárné těsto. Pokud by vám hmota nedržela pohromadě, přidejte malinko vody z namočených datli. Náplň přendejte na vyválené těsto z pohanky a slunečnice a přes potravinářskou folii vyválejte o trochu menši placku nez je základ. Nyni pomoci pečícího papiru obě placky zamotejte jako roládu.
-
Nakrájejte na kolečka. Skladujte v mrazáku. Božiii!
Makronutrienty
66%
13%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 689 kJ | 1 936 kJ |
Kalorická hodnota | 404 kcal | 463 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
55,2 g
20,1 g |
63,2 g
23 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 5,52 SVJ | 6,32 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
18,3 g
2,04 g |
20,9 g
2,33 g |
Bílkoviny | 10,7 g | 12,3 g |
Sůl | 0,044 g | 0,051 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů