Nejlepší koktejly připravíme z čerstvého ovoce a zelniny, pokud možno i se slupkou. Pod ní se většinou ukrývá nejvíc vitamínů...
Tento stimuluje trávicí systém.
- 5m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Koktejl | |
---|---|
rajčata
|
3 kusy |
mrkev
|
2 kusy |
celer
|
1 kus |
kopr čerstvý, koprová nať
|
1 svazek |
pórek
|
10 g |
citronová šťáva, čerstvá
|
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Mrkve pokrájíme a rozmixujeme, přidáme rajčata, celer , por a kopr.
Společně ještě pomixujeme, přidáme citronovou šťávu a servírujeme.
Makronutrienty
84%
13%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 155 kJ | 917 kJ |
Kalorická hodnota | 37 kcal | 219 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,24 g
2,32 g |
48,7 g
13,7 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,824 SVJ | 4,87 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,269 g
0,544 g |
1,59 g
3,22 g |
Bílkoviny | 1,29 g | 7,61 g |
Sůl | 0,184 g | 1,09 g |
Alergeny
- 9. Celer a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů