Jednoduché lowcarb jídlo, odlehčené cuketovou přílohou.
Pokud chcete můžete mě sledovat i zde:
https://instagram.com/hrisny_lowcarb?igshid=ZDdkNTZiNTM=
- 35m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Ragú | |
---|---|
800 g |
800 g |
800 ml |
800 ml |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
0,3 lžičky |
0,3 lžičky |
Cudle | |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Cibulku si opražíme na másle, přidáme maso a opékame dozlatova, poté přidáme mrkev, bylinky, sůl, pepř a chvíli opékáme aby se vše rozvonělo a spojilo, poté zalijeme protlakem a dusíme doměkka (já v multifunkčním hrnci Salente Cuco 30 minut). Pak jsem ještě pár minut redukovala do požadované hustoty.
-
Cuketu naškrábeme škrabkou a podusíme ji na pánvi s máslem, solí a pepřem doměkka.
Makronutrienty
45%
27%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 610 kJ | 3 279 kJ |
Kalorická hodnota | 146 kcal | 784 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
12,4 g
0,448 g |
66,9 g
2,41 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,24 SVJ | 6,69 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,53 g
2,87 g |
40,5 g
15,5 g |
Bílkoviny | 7,42 g | 39,9 g |
Sůl | 0,566 g | 3,04 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů