Pstruh po florentýnsku

Hela De

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Pstruh po florentýnsku

Zase jiný pstruh...

Postup přípravy

  1. Na suché pánvi opečeme na proužky nakrájenou slaninu, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět. Česnek nasekáme na tenké plátky a vložíme do pánve ke slanině s cibulí. Necháme asi minutu restovat. Následně přidáme listový špenát - spařila jsem jej horkou vodou, ochutíme solí a pepřem a 2-3 minutky opékáme. Takto připravenou špenátovou směsí vyložíme dno zapékací formy.

  2. Pstruhy očistíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet.

    Pak utřeme, osolíme, okořeníme.

    Na másle orestujeme z každé strany 3 minuty.

  3. Položíme do zapékací misky na lůžko ze špenátu.

    Dáme péct na půl hodiny na 200°C.

  4. Podáváme se salátem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte