- 15m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Candát | |
---|---|
candát obecný
|
200 g |
sůl
|
2 špetky |
kmín drcený
|
0,5 lžičky |
citronová šťáva, čerstvá
|
1 lžička |
Postup přípravy
-
Candáta osolíme a posypeme kmínem.
Litinovou pánev rozpálíme a candáta pečeme na sucho po každé straně cca 2 minuty.
-
Pánev vložíme do trouby předehřáté na 200 ºC a pečeme asi 5 minut.
Hotová filátka pokapeme citronovou šťávou.
-
Servírujeme s chlebem nebo vařeným bramborem a horou zeleniny.
Makronutrienty
5%
90%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 359 kJ | 744 kJ |
Kalorická hodnota | 85,7 kcal | 178 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,08 g
0,003 g |
2,24 g
0,006 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,108 SVJ | 0,224 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,88 g
0 g |
1,83 g
0 g |
Bílkoviny | 18,2 g | 37,8 g |
Sůl | 1,16 g | 2,41 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů