Pohankové palačinky jen z mouky a vody

Deník jídla

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Pohankové palačinky jen z mouky a vody

Pohanka je obilovina plná velmi cenných látek, je přirozeně bezlepková a vyživuje dobré bakterie v těle. Přestože je to obilovina, která se u nás běžně pěstuje, v pravidelném jídelníčku jí má málokdo kvůli své specifické chuti, která ne každému hned sedne. Zkuste se s ní seznámit třeba v těchto palačinkách, kde její chuť můžete různě "maskovat" na slano či na sladko.

Postup přípravy

  1. Mouku smícháme s vodou (případně mlékem) a necháme chvíli nasáknout. Tekutinu přilévejte do té doby, dokud nevznikne klasické řidší těsto. Palačinky usmažíme na trošce tuku do zlatova a naplníme buď slanou nebo sladkou náplní. Já plnila kozím sýrem, šunkou a pórkem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte