Pohanková roláda s borůvkovým tvarohem

Deník jídla

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Pohanková roláda s borůvkovým tvarohem

Mlsání bez výčitek. To je pohankovo-oříšková roláda s borůvkovým tvarohem. Bez lepku a bez cukru. Jemná a nadýchaná :)

Postup přípravy

  1. Žloutky oddělíme od bílků, z nichž vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme se sirupem, přidáme oříšky, mouku a vodu a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Těsto rozhrneme na pečící papír a pečeme asi 12 minut na 200°C.

  2. Roládu po upečení smotáme do utěrky a necháme vychladnout. Tvaroh vyšleháme s jogurtem a borůvkami. Roládu potřeme marmeládou, borůvkovým tvarohem a zavineme. Necháme ztuhnout a podáváme.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte