Makové kuličky I.

Fajne Jidlo

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Makové kuličky I.

Makové kuličky nejsou jen dobré, ale i velmi zdravé. Proč? Mák je na prvním místě v obsahu vápníku. Obsahuje až dvanáctkrát více vápníku než mléko.

Postup přípravy

  1. Do mixeru dáme pomletý mák a sušené švestky. Pokud jsou švestky přesušené, doporučuji je na půl hodinky namočit a před mixováním vymačkat nadbytečnou vodu. Mák se švestkami rozmixujeme. Vytvoří se sušší hmota, kterou spojíme tak, že do směsi přilejeme agávový sirup (lze použít i sirup javorový nebo med). Ještě jednou promixujeme, aby se hmota stala kompaktní, nerozpadala se a daly se zní tak vytvarovat kuličky. Nyní si namočíme ruce a postupně kuličky tvarujeme a obalujeme v konopném semínku.

  2. Díky vysokému obsahu vápníku se mák doporučuje těhotných ženám a lidem trpícím osteoporózou. Již 100 gramů mletého máku obsahuje doporučenou denní dávku vápníku, přibližně 1 200 až 1 400 miligramů.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte