Krásně barevné lowcarb jídlo, děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Žampiony | |
---|---|
žampiony čerstvé
|
250 g |
slanina anglická
|
150 g |
cibule
|
1 kus |
vajíčka
|
1 kus |
sýr s modrou plísní, niva
|
50 g |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
sůl
|
1 špetka |
kmín drcený
|
0,3 lžičky |
Kedlubna | |
kedlubna
|
1 kus |
sůl
|
1 špetka |
kurkuma mletá
|
1 špetka |
Postup přípravy
-
Žampiony zbavím nožiček a opatrně vydlabu, poté nadrobno nakrájím. Slaninu podélně rozkrájím podle počtu žampionu(2 na žampion),zbytek nakrájím na malé kostičky a nechám na suché pánvi opražit.
-
Přidám drobně nakrájenou cibuli, osmažím, přidám žampiony, trochu osolím, opepřím, okmínuji a chvíli restuji, ke konci vmíchám vejce a nastrouhanou nivu. Nechám trochu zchladnout a naplním žampiony, obalím ve slanině a sepnu párátkem.
-
V horkovzdušné troubě peču na 180°C 20minut.
Kedlubnu nakrájím a uvařím v osolené vodě s trochou kurkumy, dám do hf a trochu stříknu olejem, peču na 180°C 10 minut, párkrát prohodím.
Makronutrienty
15%
31%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 627 kJ | 2 071 kJ |
Kalorická hodnota | 150 kcal | 495 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,51 g
0,927 g |
11,6 g
3,06 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,351 SVJ | 1,16 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12,5 g
12,3 g |
41,2 g
40,8 g |
Bílkoviny | 7,25 g | 23,9 g |
Sůl | 11,3 g | 37,2 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů