
Krásnou neděli všem 🍀❤️ @hrisny_lowcarb
https://www.instagram.com/hrisny_lowcarb/profilecard/...
- 25m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Prso | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
bílý sýr v nálevu, balkánský typ 20 g |
20 g |
20 g |
20 g |
1 lžička |
1 lžička |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
Růžičková kapusta | |
200 g |
200 g |
1 lžička |
1 lžička |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
Omáčka | |
5 kusů |
5 kusů |
bílý sýr v nálevu, balkánský typ 20 g |
20 g |
Postup přípravy
-
Kuřecí prso rozřízneme, aby vznikla kapsa, naplníme sýrem a rajčaty. Okořeníme a zprudka opečeme na pánvi na másle dozlatova. Poté dáme do trouby na cca 20 minut na 180 stupňů.
-
Kapustičky očistíme od ošklivých lístků a rozpůlíme, naskládáme na pánev s máslem a opékáme dozlatova, poté podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou doměkka.
-
Maso vyjmeme z pánve a na výpek dáme rajčata a sýr, podlijeme vodou a necháme rozpustit. Zredukujeme do požadované hustoty.
Makronutrienty
15%
62%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 475 kJ | 2 506 kJ |
Kalorická hodnota | 114 kcal | 599 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,35 g
0,85 g |
17,7 g
4,48 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,335 SVJ | 1,77 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,23 g
2,56 g |
27,6 g
13,5 g |
Bílkoviny | 13,7 g | 72,4 g |
Sůl | 1,08 g | 5,67 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů