Syté lowcarb jídlo, děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 3h:40m
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
1 kg |
1 kg |
1 kg |
1 kg |
400 g |
400 g |
200 ml |
200 ml |
1 lžička |
1 lžička |
Marináda | |
3 lžíce |
3 lžíce |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
0,3 lžičky |
0,3 lžičky |
100 ml |
100 ml |
Pesto | |
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
2 hrsti |
2 hrsti |
1 hrst |
1 hrst |
1 hrst |
1 hrst |
100 ml |
100 ml |
Postup přípravy
-
Vepřová žebra a plec omyji, osuším, osolím a potřu marinádou ze všech stran. Cibuli nakrájím na půlměsíčky, dám na dno pekáčku, položím maso, podliji vývarem, přiklopím a peču 160°C cca 3 hodiny.
-
Pak odklopím, přidám nakrájené batáty, zesílím na 180°C a peču ještě zhruba půl hodiny. Podávám s pestem.
Makronutrienty
10%
30%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 593 kJ | 3 095 kJ |
Kalorická hodnota | 142 kcal | 740 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,03 g
0,774 g |
10,6 g
4,04 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,203 SVJ | 1,06 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12,5 g
2,5 g |
65 g
13,1 g |
Bílkoviny | 6,08 g | 31,7 g |
Sůl | 0,571 g | 2,98 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů