Jednoduchá a rychlá LC příloha k masu. A pokud nejíte nízkosacharidově klidně si tuto přílohu můžete udělat také, chutná výborně.
- 10m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
cuketa
|
180 g |
olivový olej
|
0,5 lžíce |
kořenicí směs italské koření
|
1 lžička |
sůl
|
1 špetka |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
Postup přípravy
-
Omytou cuketu nakrájejte na kolečka o síle 0,5 - max. 1cm. Kolečka nakrájejte nejlépe na stejnou sílu, aby se cuketa pekla rovnoměrně. Nakrájená kolečka nasypte do mísy, zalijte trochou oleje, ochuťte solí, pepřem a bylinkami. Naskládejte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte na 200st. cca 10min.
-
Na okořenění cukety lze použít různá další koření - tymián, oregáno, černek, apod. - dle vaší chuti a fantazie.
Makronutrienty
38%
30%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 186 kJ | 348 kJ |
Kalorická hodnota | 44,4 kcal | 83,1 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,42 g
0,421 g |
6,41 g
0,788 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,342 SVJ | 0,641 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,84 g
0,448 g |
5,31 g
0,838 g |
Bílkoviny | 2,73 g | 5,1 g |
Sůl | 0,535 g | 1 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů