Staré rohlíky, chleba, zůstanou občas v každé domácnosti. Hlavně kváskového pečiva je mi líto - suším ho a využívám na strouhanku. A protože se snažíme omezit odpad, a hlavně ten potravinový, vyzkoušeli jsme z ní palačinky. Nejsou špatné ani na sladko, ale doporučujeme je spíš ve slané variantě.
- 30m
- 6 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
strouhanka
|
2 hrnky |
vejce slepičí velké, l
|
2 kusy |
mléko
|
2,5 hrnky |
petrželka, petrželová nať
|
1 hrst |
vepřové sádlo
|
1 lžička |
kypřící prášek do pečiva
|
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Petrželovou nať nasekáme na jemno. Veškeré ostatní suroviny rozmixujeme na hladké těstíčko a přimícháme do něj petrželku. Smažíme na teflonové pánvi, podmažeme lehounce sádlem. Podáváme se slanou náplní.
Makronutrienty
70%
18%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 872 kJ | 1 710 kJ |
Kalorická hodnota | 208 kcal | 409 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
32 g
0,054 g |
62,8 g
0,106 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,2 SVJ | 6,28 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,46 g
1,99 g |
10,7 g
3,91 g |
Bílkoviny | 8,12 g | 15,9 g |
Sůl | 0,637 g | 1,25 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů