Ovesná kaše upgradovaná

Kateřina Gallinová

Ovesná kaše upgradovaná

Moje děti mají už nějaký čas období "fůj, vajíčka", protestují spíš už tak nějak z principu, když vejce v jídle vidí. Pokud ale vajíčka schovám, vše je naprosto v pořádku. A o tuhle kaši k snídani si dokonce obě děti říkají, oblíbily si ji.

Postup přípravy

  1. Ovesné vločky uvařte ve vodě na řidší kaši. (Ideální je nechat vločky před vařením přes noc fermentovat, oves ale neobsahuje moc potřebných pro rozklad antinutričních látek, proto je dobré přidat trochu pohanky nebo třeba žitného kvasu.)

  2. Plotýnku ještě nevypínejte, ale do kaše hodně rychle a intenzivně zakvedlejte vejce (aby nevznikly cucky) a ještě krátce povařte.

  3. Teprve teď kastrůlek sundejte z plotýnky a do už husté kaše vmíchejte trochu jogurtu nebo kefíru.

  4. Kaši ozdobte arašídovým máslem a malinami a podávejte.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte