
Vývary jsou pro naše tělo velkým přínosem, když ho obložíme dalšími zdravými surovinami, máme skvělý nízkosacharidový oběd.
- 2h
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
400 ml |
400 ml |
kuřecí maso pečené nebo grilované já měla z vývaru 50 g |
50 g |
dušená 0,2 kusu |
0,2 kusu |
orestovaná na másle 0,5 kusu |
0,5 kusu |
uvařené 1 kus |
1 kus |
sýr parmazánového typu, strouhaný 10 g |
10 g |
předem namočená 1 lžíce |
1 lžíce |
mdvědí česnek, jarní cibulka... 1 hrst |
1 hrst |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Je to jednoduché: vezmeme horký vývar i s masem, do mísy (talíř nestačí :)) ) přidáme co máme a chceme...nakonec posypu semínky, sýrem...
Je to výborné jídlo, nutričně velmi hodnotné, dáte si tam pokaždé něco jiného...zkuste!
Makronutrienty
23%
46%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 267 kJ | 1 584 kJ |
Kalorická hodnota | 63,8 kcal | 379 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,75 g
0,634 g |
16,3 g
3,76 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,275 SVJ | 1,63 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,72 g
1,12 g |
22,1 g
6,64 g |
Bílkoviny | 5,49 g | 32,6 g |
Sůl | 0,68 g | 4,03 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů