- 20m
- 5 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
Salát | |
---|---|
mrkev
|
500 g |
jablka
|
500 g |
citrón
|
1 kus |
cukr moučka
|
3 lžíce |
Postup přípravy
-
Mrkev oloupeme, jablka zbavíme jadřinců. Nastrouháme na hrubém struhadle.
Přidáme šťávu z 1 citronu a cukr. Dobře promícháme.
-
Množství citronu a cukru je potřeba upravit podle chuti. Záleží především na tom zda máme sladká nebo kyselá jablka.
-
Množství citronu a cukru je potřeba upravit podle chuti. Záleží především na tom zda máme sladká nebo kyselá jablka.
-
Množství citronu a cukru je potřeba upravit podle chuti. Záleží především na tom zda máme sladká nebo kyselá jablka.
-
Množství citronu a cukru je potřeba upravit podle chuti. Záleží především na tom zda máme sladká nebo kyselá jablka.
-
Mrkev oloupeme, jablka zbavíme jadřinců. Nastrouháme na hrubém struhadle.
Přidáme šťávu z 1 citronu a cukr. Dobře promícháme.
-
Množství citronu a cukru je potřeba upravit podle chuti. Záleží především na tom zda máme sladká nebo kyselá jablka.
-
Množství citronu a cukru je potřeba upravit podle chuti. Záleží především na tom zda máme sladká nebo kyselá jablka.
-
Množství citronu a cukru je potřeba upravit podle chuti. Záleží především na tom zda máme sladká nebo kyselá jablka.
-
Množství citronu a cukru je potřeba upravit podle chuti. Záleží především na tom zda máme sladká nebo kyselá jablka.
Makronutrienty
93%
5%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 217 kJ | 476 kJ |
Kalorická hodnota | 52 kcal | 114 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
13,2 g
5,7 g |
28,9 g
12,5 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,32 SVJ | 2,89 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,311 g
0,065 g |
0,682 g
0,142 g |
Bílkoviny | 0,664 g | 1,45 g |
Sůl | 0,137 g | 0,3 g |