Melounový salát

Zelená fazolka

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Melounový salát

Věděli jste, že meloun je zelenina? Pokud ne, tak tomu opravdu tak je! Meloun je především skvělý k osvěžení v horkých letních dnech. Mohla bych ho jíst denně. Nemusíte ho jíst ale jen samotný. Dá se skvěle zkombinovat například s šunkou nebo okurkou, která je podobné konzistence.

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravte balzamikovou redukci tím způsobem, že svaříte balzamikový ocet s cukrem a přidáte do něj pepř a olivový olej.

  2. Meloun si nakrájejte na stejně velké kostky jako okurku, kterou nejdříve oškrábejte a můžete jí lehce osolit.

  3. Meloun s okurkou promíchejte přidejte nakrájenou šunku, očištěnou rukolu, lístky bazalky, opražené mandle a nakonec salát zalijte vychladlým balzamikovým dresinkem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte