Masové koule s mozzarellou a šťouchaný celer

Masové koule s mozzarellou a šťouchaný celer

Mleté maso je skvělá výchozí surovina na low carb oběd...bez mouky, bez vajec.

Děkujeme Jozefu Kabátovi za recept :)

Postup přípravy

  1. V sekáčku jsem nasekal odřezky od šunky na jemnou strukturu. Cibuli jsem nastrouhal nahrubo, stejně i mozzarellu. A pak všechno smíchal dohromady. Koření opatrně, směs se musí ochutnat. Udělal jsem koule a vyskládal do skleněného pekáčku, na sucho a pekl na 180 °C do zezlátnutí. Do masa jsem vejce nedával.

  2. Šťouchaný celer: celer jsem očistil, nakrájel na kostky, vyskládal na plech, poprášil lehce kurkumou, osolil a lehce zakápl olejem. Pekl jsem na 180 °C do měkka.

  3. Na sporáku si osmažil cibulku na sádle. Celer jsem vysypal do mísy, úplně mi nešlo ručně rozmačkat, tak jsem si pomohl tyčákem, ale velmi opatrně. Na malé otáčky a jen zmáčknout-pustit a opakovat. Přidal jsem osmaženou cibulku a čerstvou pažitku. Hotovo a skvělá záležitost.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte