MASOVÉ KARBANÁTKY S LOVECKÝM SÝREM A DVOJÍ CIBULÍ

Danula

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

MASOVÉ KARBANÁTKY S LOVECKÝM SÝREM A DVOJÍ CIBULÍ

Ať si říká kdo chce, co chce, s plným žaludkem jde všechno snáze... Takže jedny cestovní na zítřek pro tatínka. A nezbytný doplněk, domácí kmínový chlebíček, se teprve peče... :D

Postup přípravy

  1. Nakrájený rohlík přelijeme smetanou, vidličkou pěkně promícháme, aby hezky nasákl, poté přidáme maso a zbytek surovin a důkladně promícháme. Tuto fázi nešidíme a pěkně směs rukou prohněteme, drží pak dobře pohromadě a nemá tendenci se rozpadat a praskat. Můžeme několikrát nabrat a doslova s ní praštit zpět do mísy, vytlačíme tak ze vzniklé směsi přebytečný vzduch.

  2. Pak už jen utvoříme navlhčenýma rukama požadované tvary, uložíme na plech s pečícím papírem a pečeme zakryté poklicí v troubě asi 20 minut na 180 stupňů, pak odklopíme a ještě asi 10 minutek dopékáme do barvy.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte