Zatím nejlepší LC dezert, vůbec nechutná po vejcích a je super rychlej .
Origo recept odtud - ještě snadnější varianta vylít korpus na plech a po vychladnutí nakrájet na pláty, slepit krémem a ozdobit
- 1h
- 8 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
vajíčka
|
5 kusů |
mák mletý
|
120 g |
xylitol
|
1 lžíce |
sůl
|
1 špetka |
Krém | |
mascarpone
|
500 g |
citronová šťáva, čerstvá
|
3 lžíce |
xylitol
|
2 lžíce |
citrónová kůra
|
1 lžička |
Na ozdobu | |
maliny
|
20 kusů |
ostružiny
|
10 kusů |
Postup přípravy
-
Vyšlehat bílky se solí, žloutky se sladidlem, přimíchat mák.
Dát péct do dvou malých forem na 160°C/35 minut.
Po vychladnutí prokrojit.
-
Vyšlehat mascarpone s xylitolem a ostatním, naplnit korpus, potřít vrch a boky.
Ozdobit ovocem, dát chladit.
Makronutrienty
26%
17%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 032 kJ | 1 696 kJ |
Kalorická hodnota | 247 kcal | 405 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,86 g
1,33 g |
16,2 g
2,19 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,986 SVJ | 1,62 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
21,5 g
11,8 g |
35,4 g
19,4 g |
Bílkoviny | 6,29 g | 10,3 g |
Sůl | 0,174 g | 0,285 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů