![Letní salát s mozzarellou a ovocem](https://www.jidelniplan.cz/obrazky/soubory/3399/MRPFPXPWHU/recipes.view.hero/IMG_20180823_182837.jpg)
Vynikající lehké a zdravé letní low carb jídlo ze základních potravin. Salát je díky kombinaci zeleniny, ovoce, sýra a oříšků velice dobrý a zajímavý. Navíc je hotový do deseti minut. Vynikající jako svačina nebo lehký oběd či večeře.
- 10m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
250 g |
250 g |
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
1 hrst |
1 hrst |
1 hrst |
1 hrst |
2 lžíce |
2 lžíce |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
2 špetky |
2 špetky |
1 hrst |
1 hrst |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
Postup přípravy
-
Listové saláty narovnáme na talíř do tvaru věnce. Na ně poklademe na kostičky nakrájenou okurku, rajčata a mozzarellu. Navrch salátu přidáme bazalkové lístky, pokrájenou broskev, borůvky, osolíme a opepříme.
Nakonec zakápneme olivovým olejem.
Makronutrienty
29%
36%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 439 kJ | 2 697 kJ |
Kalorická hodnota | 105 kcal | 645 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,67 g
1,87 g |
28,7 g
11,5 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,467 SVJ | 2,87 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,79 g
2,33 g |
35,6 g
14,3 g |
Bílkoviny | 5,86 g | 36 g |
Sůl | 0,414 g | 2,55 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů