- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
mozzarella light
|
4 kusy |
směs listových salátů
|
6 hrstí |
rajčata
|
2 kusy |
okurka
|
1 kus |
citronová šťáva, čerstvá
|
1 lžíce |
olivový olej
|
1 lžíce |
borůvky
|
1 hrst |
pepř černý mletý
|
2 špetky |
sůl
|
0,5 lžičky |
bazalka čerstvá
|
1 hrst |
broskev
|
1 kus |
Postup přípravy
-
Salát natrháme, na talíř z něj vytvoříme věnec. Na něj poklademe na kousky nakrájenou zeleninu, ovoce a bazalku. Zasypeme semínky nebo oříšky, zakápneme olivovým olejem a citronem. Osolíme a opepříme.
Salát je velmi variabilní - můžeme využít libovolné ovoce a zeleninu, oříšky, také citron můžeme nahradit například balsamicem.
Makronutrienty
21%
46%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 492 kJ | 3 102 kJ |
Kalorická hodnota | 118 kcal | 741 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,34 g
1,97 g |
27,4 g
12,4 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,434 SVJ | 2,74 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,95 g
3,99 g |
43,9 g
25,2 g |
Bílkoviny | 9,81 g | 61,9 g |
Sůl | 0,531 g | 3,35 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů