Kynutý makový závin (vegan)

Účastní se soutěže: Zdravě s Goodie

Kynutý makový závin (vegan)

Postup přípravy

  1. Mouky si přesejeme do mísy, přidáme špetku soli a uděláme důlek, do kterého nadrobíme droždí, zasypeme ho cukrem, zalijeme mlékem a poprášíme trochou mouky. Necháme vzejít kvásek - cca 15-20 minut. Poté přidáme olej a vodu, vypracujeme pevné a nelepivé těsto, které necháme kynout v zakryté nádobě 1,5 hodiny.

    V mixéru rozmixujeme mák, datle, pyré a mléko.

    Po nakynutí těsto rozválíme do obdélníku (já jsem si pomoučnila pečící papír a válela to přímo na něm), potřeme celou plochu náplní z máku, zarolujeme, potřeme mlékem a dáme péct asi na 190° C. Pečeme cca 30 minut. Po vyndání z trouby závin znovu potřeme mlékem.

    Dobrou chuť.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte