Květáková bomba

Kateřina Gallinová

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

Květáková bomba

Efektně seskládaný zapečený květák s mletým masem a slaninou nevypadal podle videa vůbec složitě, tak jsem se nechala inspirovat. Bomba jsem ho nazvala jak vůli tvaru, tak kvůli momentu překvapení po prvním rozkrojení.

Postup přípravy

  1. Nepříliš velký květák zbavte listů, umyjte a vykrojte z něj část středového stonku, ale jen tolik, aby se nerozpadnul na růžičky. Mleté maso důkladně promíchejte s vejcem, najemno nasekaným rozmarýnem, pepřem a solí a menší částí směsi vyplňte prostory mezi růžičkami a důlek po stonku květáku.

  2. Na dno koláčové formy položte několik plátků slaniny, na ně květák a po celém jeho povrchu rozprostřete zbylou masovou směs. Maso zakryjte plátky slaniny a formu vložte do trouby rozehřáté na 200 °C. Pečte přibližně 1 hodinu, hotovou květákovou bombu podávejte teplou doplněnou další zeleninou.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte