Lehký a sytý oběd nebo večeře
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
500 g |
500 g |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
100 ml |
100 ml |
250 g |
250 g |
2 špetky |
2 špetky |
Postup přípravy
-
Kuřecí žaludky
Na oleji osmahneme cibulku, přidáme kuřecí žaludky, osolíme, podlijeme vodou a dusíme do měkka. Přidáme lžičku kari pasty. Když jsou žaludky měkké, přidáme 100 ml kokosového mléka.
-
Zelné nudle
Zelí nakrájíme na proužky a na oleji osmažíme, aby změklo. Posolíme, zalijeme 100 ml kokosového mléka, a dusíme dokud se tekutina neodpaří. Kokosové mléko zjemní chuť zelí a vznikne tak výborná příloha k čemukoli.
Makronutrienty
16%
50%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 468 kJ | 2 225 kJ |
Kalorická hodnota | 112 kcal | 532 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,2 g
0,694 g |
15,2 g
3,3 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,32 SVJ | 1,52 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,81 g
2,63 g |
32,3 g
12,5 g |
Bílkoviny | 10,2 g | 48,3 g |
Sůl | 0,401 g | 1,91 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů