
Lehký a sytý oběd nebo večeře
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
kuřecí žaludky
|
500 g |
cibule
|
1 kus |
olej
|
1 lžíce |
kořenicí pasta kari červená
|
1 lžička |
kokosové mléko
|
100 ml |
hlávkové bílé zelí
|
250 g |
sůl
|
2 špetky |
Postup přípravy
-
Kuřecí žaludky
Na oleji osmahneme cibulku, přidáme kuřecí žaludky, osolíme, podlijeme vodou a dusíme do měkka. Přidáme lžičku kari pasty. Když jsou žaludky měkké, přidáme 100 ml kokosového mléka.
-
Zelné nudle
Zelí nakrájíme na proužky a na oleji osmažíme, aby změklo. Posolíme, zalijeme 100 ml kokosového mléka, a dusíme dokud se tekutina neodpaří. Kokosové mléko zjemní chuť zelí a vznikne tak výborná příloha k čemukoli.
Makronutrienty
18%
55%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 416 kJ | 1 964 kJ |
Kalorická hodnota | 99,4 kcal | 470 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,28 g
0,699 g |
15,5 g
3,3 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,328 SVJ | 1,55 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,22 g
2,58 g |
24,7 g
12,2 g |
Bílkoviny | 10,2 g | 48,2 g |
Sůl | 0,415 g | 1,96 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů