Kuřecí stehno s teplým quinoovým salátem

Adéla Kábelová

Kuřecí stehno s teplým quinoovým salátem

Lehký bílkovinami nabitý oběd nebo večeře. Kuře můžete upéct v celku a pak jen k jeho jednotlivým částem vařit různé přílohy.

Postup přípravy

  1. Kuře jsem pekla v celku a na recept použila pouze stehno. Celé kuře pořádně osolím a opepřím, dám do pekáčku s máslem a trochou vody. Peču na 190 °C přibližně 1 hodinu. Pravidelně podlévám výpekem. Po uplnytí této doby přidám lístky tymiánu a citronovou šťávu. Peču dalších zhruba 30 minut, dokud není kuře krásně zlatohnědé.

    Quinou pořádně propláchnu a vařím ve vroucí vodě zhruba 10 - 15 minut. Mezitím si na pánvi na olivovém oleji orestuji nadrobno nakrájenou cibulku, po chvíli přidám i česnek. Přidám na drobné kostičky nakrájenou zeleninu (já zrovna měla doma dýni, cuketu, patizon a rajče) a vařím doměkka. Poté vmíchám uvařenou quinou, osolím, opepřím a přidám čerstvé či sušenné bylinky dle chuti.

    Jídlo doporučuji doplnit ještě nějakým salátem nebo zeleninovou oblohou.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte