Kuřecí steheniska s pečenými rajčaty a morkabou

Hanka Fitness Lamka

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Kuřecí steheniska s pečenými rajčaty a morkabou

Dneska vám chci dát tip na snadnou, výživnou večeři, kterou si dáte, když třeba celý den vyvádíte někde u vody a večer přijde takový hlad, že byste snědli partnera a spolubydlícího si dali jako zákusek (můj častý stav).

Postup přípravy

  1. Nejdřív si udělám „kašičku“ z oleje, trošky vody, chili omáčky a koření. Pořádně tím potřu kuře, hodím ho do pekáčku a rajčata na půlky ledabyle poházím na toho nebožáka (teda na jeho nohy). Peču při 180 cca stupních, dokud kůžička nebude krásně zlatá – občas můžu přelívat šťávou, co se vypeče.

  2. Když už se ta kýžená chvíle blíží, uvařím bulgur (hodně náročné – hodit do osolené vroucí vody a občas zamíchat) a nakrájím si rajčata a olivy na drobno, které pak přihodím (v Kauflandu se kdyžtak dá koupit už i hotová verze:-)).

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte