
Velmi chutné a jednoduché low carb jídlo, brzy hotové.
Na talíři vždy doplním čerstvou barevnou zeleninou.
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Kedlubna | |
---|---|
kedlubna
|
1 kus |
sůl
|
0,5 lžičky |
kurkuma mletá
|
1 špetka |
máslo čerstvé
|
1 lžička |
Maso | |
kuřecí prsa
|
300 g |
sůl
|
2 špetky |
pepř barevný celý
|
1 g |
česnek stroužky
|
2 kusy |
paprika kapie
|
0,5 kusu |
hořčice plnotučná
|
1 lžička |
saturejka
|
1 lžička |
citronová šťáva, čerstvá
|
1 lžička |
cibule
|
1 kus |
olivový olej
|
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Jednu velkou kedlubnu jsem oloupala, nakrájela na kostičky a uvařila v osolené vodě s trochou kurkumy. Po scezení jsem přidala máslo.
-
Dvě menší kuřecí prsa jsem nakrájela na kousky a dala do misky. Osolila jsem, okořenila čerstvě mletým barevným pepřem, přidala jsem dva velké stroužky prolisovaného česneku, půlku velké kapie nakrájené na malé kousíčky, jednu vrchovatou lžičku hořčice, lístky z několika snítek saturejky a trochu citrónové šťávy. Vše jsem důkladně promíchala.
-
Velkou cibuli jsem rozkrojila napůl a každou půlku jsem nakrájela na tenké plátky. V pánvi jsem rozehřála olivový olej a cibuli jsem osmahla do zlatova na mírném plameni. Pak jsem přidala masovou směs a zprudka orestovala.
Makronutrienty
15%
71%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 489 kJ | 1 270 kJ |
Kalorická hodnota | 117 kcal | 304 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,85 g
0,945 g |
10 g
2,46 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,385 SVJ | 1 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,47 g
8,49 g |
9 g
22,1 g |
Bílkoviny | 18 g | 46,7 g |
Sůl | 1,11 g | 2,89 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů