Pomalý hrnec má tu výhodu, že do něj jen naskládáte všechny suroviny a za pár hodin přijdete k hotovému. Jídlo se prakticky uvaří zcela samo bez vašeho dohledu a vy tak máte čas věnovat se něčemu jinému.
- 3h:15m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
500 g |
500 g |
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
300 g |
300 g |
200 g |
200 g |
0,5 snítky |
0,5 snítky |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
V receptu jsem použila kuřecí horní stehna s kostí a kůží. Maso jsem nejprve ochutila solí a pepřem a dala jej dohněda orestovat na pánvi se sádlem (tento krok lze vynechat, ale kuře nebute vypadat a chutnat tak dobře). Mezitím jsem si nakrájela na větší kousky cibui, mrkev a patizon. Brambory jsem oloupela a nakrájela na měsíčky. Zeleninu jsem dala na dno pomalého hrnce a navrch položila orestované kousky kuřete. Přidala jsem čersvý tymián, sůl, pepř a trochu vody. Zapnula jsem hrnec a přibližně za 3 hodiny bylo jídlo hotové.
K jídlu jsem pak přidala ještě trochu čerstvé zeleniny v podobě salátku z polníčku, mrkve, okurky a žlutých rajčátek.
Makronutrienty
38%
53%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 301 kJ | 1 932 kJ |
Kalorická hodnota | 72 kcal | 462 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,32 g
1,58 g |
40,5 g
10,2 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,632 SVJ | 4,05 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,56 g
0,503 g |
10 g
3,23 g |
Bílkoviny | 8,74 g | 56 g |
Sůl | 0,337 g | 2,16 g |