Kuřecí kousky se zeleninou a bramborem z pomalého hrnce

Adéla Kábelová

Kuřecí kousky se zeleninou a bramborem z pomalého hrnce

Pomalý hrnec má tu výhodu, že do něj jen naskládáte všechny suroviny a za pár hodin přijdete k hotovému. Jídlo se prakticky uvaří zcela samo bez vašeho dohledu a vy tak máte čas věnovat se něčemu jinému.

Postup přípravy

  1. V receptu jsem použila kuřecí horní stehna s kostí a kůží. Maso jsem nejprve ochutila solí a pepřem a dala jej dohněda orestovat na pánvi se sádlem (tento krok lze vynechat, ale kuře nebute vypadat a chutnat tak dobře). Mezitím jsem si nakrájela na větší kousky cibui, mrkev a patizon. Brambory jsem oloupela a nakrájela na měsíčky. Zeleninu jsem dala na dno pomalého hrnce a navrch položila orestované kousky kuřete. Přidala jsem čersvý tymián, sůl, pepř a trochu vody. Zapnula jsem hrnec a přibližně za 3 hodiny bylo jídlo hotové.

    K jídlu jsem pak přidala ještě trochu čerstvé zeleniny v podobě salátku z polníčku, mrkve, okurky a žlutých rajčátek.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte