Krémová hladká fazolová polévka z bílých fazolek NAVY s cuketou, batátem, petrželí, česnekem a mandlovým mlékem

Na vlně chuti

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Krémová hladká fazolová polévka z bílých fazolek NAVY s cuketou, batátem, petrželí, česnekem a mandlovým mlékem

Kromě cukety, kterou lze použít na sladko i na slano, jsem si oblíbila také fazolky.

Fazole zařazuji do našeho jídelníčku ráda, fazole Navy jsou velmi jemné a chuťově příjemné. Tato polévka mě velmi mile překvapila a rozhodně si ji ráda zopakuji. Těžko se popisuje její chuť, musí se prostě vyzkoušet.

Postup přípravy

  1. Fazole propláchneme, vložíme do tlakového hrnce, zalijeme vodou dle potřeby, přidáme řasu kombu a vaříme 15 minut.

    Než se nám fazole uvaří, připravíme si zeleninu na polévku. Oloupeme a pokrájíme cibuli, cuketu, petržel, batát, česnek.

  2. Na Ghí orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme cuketu, petržel, batát a jeden prolisovaný stroužek česneku, zalijeme rostlinným mlékem a přidáme mletý kmín a sůl.

  3. Vařené fazole přecedíme a dáme stranou. Když je zelenina v polévce měkká, přidáme bílé fazole, rozmixujeme dohladka a dle chuti přidáme prolisovaný česnek, případně dosolíme.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte