Kopřivové lívance s dipem z mědvědího česneku

Snědeno.cz

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Kopřivové lívance s dipem z mědvědího česneku

Kopřivy jsou přímo nadupané železem a mají schopnost čistit krev. Nejideálnější je sbírat mladé rostliny anebo nejvyšší část s mladými lístky.

Postup přípravy

  1. Opláchneme a osušíme kopřivové lístky. Jemně je posekáme.

  2. Do misky vyklepneme vejce, osolíme, opepříme, přidáme zakysanku, mouku s práškem do pečiva, prolisovaný česnek, rozpuštěné máslo a důkladně promícháme. Nakonec vmícháme posekané kopřivy.

    Na pánev kápneme trochu oleje a smažíme malé lívanečky.

  3. Ricottu vyklopíme do mističky a přimícháme pokrájený medvědí česnek. Dle chuti přidáme pepř, sůl a citrónovou šťávu.

  4. Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte