Koláče s tvarohem, mákem, povidly a drobenkou

Romana Koulová - Uni-Corn

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Koláče s tvarohem, mákem, povidly a drobenkou

Je tady víkend a já se hlásím opět s novým receptem. Tentokrát jsou to bezlepkové koláče s trojí náplní a s drobenkou. Zpříjemněte si s nimi víkend také Vy

Postup přípravy

  1. rozpustíme si droždí ve 150ml vlažné vody

    přidáme k němu olej, cukr, sůl, mouku a xantanovou gumu a důkladně propracujeme těsto

  2. těsto necháme kynout přikryté utěrkou na teplém místě 30 minut

    když těsto vykyne, vytvoříme z něj na plech vyložen pečícím papírem stejně velké kuličky

  3. takto necháme ještě 20 minut kynout na teplém místě

    vykynuté kuličky potom rozmáčkneme uprostřed hrnečkem (vznikne tak důlek, který budeme plnit)

    takto necháme ještě 20 minut kynout na teplém místě
vykynuté kuličky potom rozmáčkneme uprostřed hrnečkem (vznikne tak důlek, který budeme plnit)
  4. tofu nakrájíme na kostičky a spolu s dalšími surovinami důkladně rozmixujeme na hladký krém

  5. mák dáme do rendlíku spolu se všemi dalšími surovinami a necháme svařit na hustější konzistenci

  6. všechny ingredience dáme do mísy a rukama vypracujeme sypkou drobenku

  7. rozmáčknuté kuličky na plechu plníme jednotlivými náplněmi dle chuti (já jsem k plnění

    použila cukrářský zdobící sáček a každý koláček tak naplnila všemi druhy náplní)

  8. na závěr koláčky zasypeme drobenkou

    na závěr koláčky zasypeme drobenkou
  9. pečeme v troubě předehřáté na 200°C 15-20 minut (je fajn v troubě při pečení nechat nádobu s

    vodou - těsto bude vláčnější)

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte