
Výborný lowcarb koláč, osvěžující, se sladko-kyselou chutí.
Dezert či snídaně v sezóně rebarbory :)
- 1h
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus 23 cm | |
---|---|
mozzarella
|
2 kusy |
vajíčka
|
4 kusy |
mléko plnotučné
|
100 ml |
erythritol, sukrin
|
40 g |
sůl
|
1 špetka |
mandlová mouka
|
100 g |
mouka z kešu ořechů
|
50 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů
|
2 lžičky |
Náplň z rebarbory | |
rebarbora
|
350 g |
máslo čerstvé
|
1 lžíce |
erythritol, sukrin
|
7 lžiček |
Posypátko | |
mouka z kešu ořechů
(pokud nemáte, můžete použít mandlovou)
|
60 g |
máslo čerstvé
|
20 g |
erythritol, sukrin
|
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Nejprve si připravíme směs z rebarbory. Rebarboru oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme rebarboru, erythritol a dusíme cca 15 minut.
Připravíme si posypátko z uvedených ingrediencí.
Dortovou formu vymažeme máslem a zapneme si troubu.
-
Do vyšší úzké nádoby vyklepneme vajíčka, natrháme mozzarellu a osolíme. Mixujeme tyčovým mixérem, dokud nemáme hladké řídké těsto, které přelijeme do mísy. Přidáme mléko, erythritol a nakonec mouky smíchané s práškem do pečiva. Pokud nemáte kešu mouku, lze použít pouze mandlovou. Důkladně vše promícháme.
-
Těsto vylijeme do dortové formy. Mám o průměru 23 cm. Nahoru dáme rebarborovou směs a posypátko.
Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 stupňů 35 - 40 minut, podle typu trouby.
Makronutrienty
24%
29%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 899 kJ | 886 kJ |
Kalorická hodnota | 215 kcal | 212 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,7 g
1,19 g |
8,57 g
1,18 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,87 SVJ | 0,857 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
16,9 g
5,57 g |
16,6 g
5,49 g |
Bílkoviny | 10,2 g | 10,1 g |
Sůl | 0,475 g | 0,467 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů