Jogurtový koláč s tvarohem a broskvemi

Deník jídla

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Jogurtový koláč s tvarohem a broskvemi

Dnes něco pro milovníky ovocných buchet a bublanin. Koláč z jogurtového těsta, které je téměř bez tuku, půl na půl ze špaldové a celozrnné mouky, doplněný osvěžujícím tvarohem a broskvemi a posypaný drobenkou.

Postup přípravy

  1. Ingredience na těsto smícháme a vylijeme na plech. Jogurt přidáváme postupně dle savosti mouky. Mělo by nám vzniknout polotekuté těsto. Tvaroh mírně naředíme mlékem a osladíme, vyšleháme a nalijeme na těsto. Broskve nakrájíme na plátky, položíme na tvaroh.

  2. Z másla, cukru a mouky uděláme drobenku, kterou koláč na závěr posypeme. Pečeme asi 40 minut.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte