Jednoduché slavnostní kynuté Low carb koláče

Jídelní plán

Jednoduché slavnostní kynuté Low carb koláče

Měkoučké kynuté koláčky ocení strávníci zaměření na nízkosacharidové/ Low carb stravování. Chutnat budou i těm, kteří si kynuté koláčky upečou jako bezlepkovou variantu a nebo hledají zdravější variantu koláčků bez bílé mouky a cukru :). Koláčky jsou ze základních surovin. Z těsta bylo cca 24 koláčku o průměru cca 7cm

Postup přípravy

  1. Kešu oříšky rozmixujeme na jemno, přidáme vlažnou smetanu, droždí a Xylitol a necháme na teplém místě kvasit cca 30 - 45 minut. Kdyby kvásek špatně kvasil, prodlužte dobu kvasení, dokud se kvásek hezky nezvedá.

    Low carb kynutý tvarohový frgál

  2. Lněné semínko rozmixujeme na jemno. Veškeré suroviny smícháme s kváskem a dobře propracujeme - nejlépe hnětačem. Těsto se může zdát zpočátku řidší, ale propoji se a jakmile se začne odlepovat od stěn mísy, ještě chvíli propracujeme, pak přikryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě cca 45min.

  3. Z těsta tvoříme malé kuličky, rozmačkáme na placičku a dáme na plech. Plníme tvarohovou náplní - všechny suroviny určené na náplň důkladně promícháme, můžeme naplnit do sáčku, ustřihnout roh - bude se nám s náplní hezky pracovat. Pod tvarohovou náplň můžete dát trochu low carb marmelády.

    Pečeme při 160C - cca 25min. Dobu pečení upravte dle Vaší trouby.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte