Jatýrka. Low carb. S mandlemi. Výborný... no nezkuste je...
- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
játra kuřecí
|
350 g |
cibule
|
1 kus |
slanina
|
60 g |
rajský protlak
|
2 lžíce |
mandle blanšírované
|
1 g |
vývar hovězí domácí
můžete nahradit vodou
|
100 ml |
kořenicí směs grilovací koření
|
1 lžička |
sůl
|
1 lžička |
Postup přípravy
-
Na pánvi jsem nejdřív opekla slaninu. Přisypala jsem cibuli a pěkně osmahla. Na cibulku jsem přidala rajský protlak a opekla ho skoro do sucha. Potom jsem přilila trošku vody, rozmíchala a vložila jatýrka a mandle.
Když byla jatýrka hotová, dokořenila jsem dobrýl grilovacím kořením a dosolila.
Makronutrienty
13%
46%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 681 kJ | 2 078 kJ |
Kalorická hodnota | 163 kcal | 497 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,43 g
0,64 g |
10,5 g
1,95 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,343 SVJ | 1,05 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,3 g
4,07 g |
34,5 g
12,4 g |
Bílkoviny | 12,4 g | 37,8 g |
Sůl | 1,21 g | 3,69 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů