Játrové knedlíčky

Hela De

Játrové knedlíčky

Přistála mi v kuchyni hromádka kuřecích jatýrek. Co s nimi? Do knedlíčků….

Postup přípravy

  1. Nakrájím cibulku a hrst škvarků. Osmahnu do zlatova a nechám vychladnout. Mezitím očistím a naškrábu játra. Ta kuřecí jsou jemná a stačí je jen očistit a šupnout do mixéru – pokud byste pracovali s jinými, je lépe je ostrým nožem naškrabat a zbylé kousky vyhodit.

    V mixéru si do hladka rozmixuju vejce s česnekem, kořením a solí. Dělám to hned, abych měla jistotu, že se česnek hezky rozmixoval a v knedlíčkách nezůstanou kousky. Poté přidám játra a znovu umixuji.

    Když je hmota hladká, přimíchám vychladlou cibulku se škvarky a tři lžíce psyllia.

    Důkladně rozmíchám a nechám alespoň půl hodinky odpočinout.

    Nakrájím cibulku a hrst škvarků. Osmahnu do zlatova a nechám vychladnout. Mezitím očistím a naškrábu játra. Ta kuřecí jsou jemná a stačí je jen očistit a šupnout do mixéru – pokud byste pracovali s jinými, je lépe je ostrým nožem naškrabat a zbylé kousky vyhodit. 
V mixéru si do hladka rozmixuju vejce s česnekem, kořením a solí. Dělám to hned, abych měla jistotu, že se česnek hezky rozmixoval a v knedlíčkách nezůstanou kousky. Poté přidám játra a znovu umixuji.
Když je hmota hladká, přimíchám vychladlou cibulku se škvarky a tři lžíce psyllia.
Důkladně rozmíchám a nechám alespoň půl hodinky odpočinout.
  2. Ruce i potřu lžičkou oleje nebo namočím vodou a formuji knedlíčky. Vařím je v části vývaru, který potom přes jemné sítko přecedím zpátky do polévky. Knedlíčky mu dodají chuť a vytáhnout tak chuť celé polévky. Pozor, vývar musí být spíš jen horký než aby vařil a bublal – to knedlíčkům nesvědčí. V horké vodě pod bodem varu je nechte několik minut, podle velikosti knedlíčků :) testuju je ozříznutím – vevnitř musí být hezky uvařené.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte