- 4h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
olej řepkový
|
1 lžíce |
cibule červená
|
1 kus |
celer řapíkatý
|
1 stonek |
klobása čabajská
|
200 g |
brambory konzumní pozdní
|
2 kusy |
paprika sladká mletá uzená
|
1 lžíce |
paprika sladká mletá
|
1 lžíce |
sůl
|
1 lžička |
pepř černý mletý
|
1 lžíce |
jíška světlá
|
10 g |
vývar drůbeží domácí
|
200 ml |
majoránka sušená drhnutá
|
1 lžička |
Postup přípravy
-
Osmažíme si červenou cibulku,přidáme 2 stonky řapíkatého celeru a 2 nožičky uherské klobásy.Jindy dávám mleté maso.Dále přidáme na malé kousky nakrájené brambory,uzenou papriku,maďarskou papriku,sůl a trošku pepře.Přendáme do PH,tentokrát jsem hned dala máslovou jíšku.
-
Zalijeme vodou,nebo vývarem a loudáme 3.5 h na stupeň High.Když byly brambory měkké,přelila jsem do jiného hrnce a vmíchala majoránku.
Makronutrienty
30%
23%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 804 kJ | 1 513 kJ |
Kalorická hodnota | 192 kcal | 362 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,39 g
0,925 g |
17,7 g
1,74 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,939 SVJ | 1,77 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14,8 g
5,32 g |
27,9 g
10 g |
Bílkoviny | 7,13 g | 13,4 g |
Sůl | 2,04 g | 3,83 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů