Doporučujem použiť tekvicu hokaido (muškátová má o dosť viac vody).
- 45m
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
dýně Hokkaido
|
220 g |
hladká mouka špaldová
|
300 g |
cukr třtinový
|
100 g |
olej
|
200 ml |
kypřící prášek do pečiva
|
1 sáček |
mléko rostlinné
|
150 ml |
Postup přípravy
-
Všetko dajte do jednej misy, spolu premiešajte - vyšľahajte a vylejte na vymastený a múkou vysypaný plech alebo iba vyložený papierom na pečenie). Môžete dozdobiť tekvicovými jadierkami. Koláč pečte vo vyhriatej rúre na 180°C asi 30 minút (vyskúšajte špajlou).
-
Jeden koláč som piekla v halloweenskej forme. Bol NAJ pretože som do neho dala olivový olej s príchuťou červeného pomaranča. Voňal nádherne citrusovo!!! a chuťovo bol famózny :-) Olej som už minula, musím čím skôr dokúpiť.
Iný tento koláč mal v sebe olivový aj slnečnicový olej a byl skvelý tiež.
Alebo do tohoto koláča som dala arašídový olej. Chuťovo bol trocha "ťažší" v porovnaní s predchádzajúcim koláčom, ale tiež výborný a krásne arašídovo voňal.
-
Jeden recept na tekvicový koláč a vždy ho môžete urobiť inak ;-)
Koláč po upečení nechajte vychladnúť a až potom porcujte.
Dobrú chuť :-)
Makronutrienty
44%
6%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 2 067 kJ | 1 705 kJ |
Kalorická hodnota | 494 kcal | 408 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
35,4 g
11,6 g |
29,2 g
9,56 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,54 SVJ | 2,92 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
40,3 g
1,66 g |
33,3 g
1,37 g |
Bílkoviny | 4,54 g | 3,74 g |
Sůl | 0,623 g | 0,514 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů