Domácí Sweet And sour omáčka s vepřovým masem a divokou rýží
Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy
- 1h
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
vepřová kotleta
|
300 g |
vaječný bílek
|
1 kus |
škrob jemný bramborový
|
1 lžíce |
Omáčka | |
červená paprika
|
1 kus |
česnek stroužky
|
1 kus |
cibulka jarní, sečka
|
3 kusy |
mrkev
|
1 kus |
cuketa
|
1 kus |
ananasový kompot
|
1 kus |
kečup jemný
|
75 g |
ocet balsamikový
|
2 lžíce |
med včelí
|
2 lžíce |
sůl
|
1 lžička |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
olej řepkový
|
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Promíchat , nechat odležet a z prudká na pánvi osmahneme do Zlatova maso vyndat.
-
Vsechnu zeleninu nakrajime na nudličky.
Na oleji orestujeme cibulku s česnekem, postupně přidáváme zbylou zeleninu včetně ananasu, promícháme a orestujeme do měkka.
-
Zvláště v misce smícháme kečup, balsamico, med a část stavy z ananasu a pridame k zeleninové směsi a společně chvíli povaříme, pridame maso a společně prohrejeme a dochutíme solí a pepřem, dle hustoty přidáváme zbytek ananasové stavy, co nám zbyla.
-
Podáváme s rýží nebo skleněné nudle.
Makronutrienty
43%
22%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 529 kJ | 2 371 kJ |
Kalorická hodnota | 126 kcal | 567 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,71 g
5,19 g |
43,5 g
23,3 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,971 SVJ | 4,35 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,92 g
1,79 g |
35,5 g
8 g |
Bílkoviny | 5,12 g | 22,9 g |
Sůl | 0,671 g | 3,01 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů